Startmoment 2020

Dat het startmoment er dit jaar helemaal anders uitziet dan andere jaren, dat moeten we jullie niet meer vertellen. Maar dat we er desondanks wel een serieuze lap op gaan geven, is wel de moeite waard om nog eens extra in de verf te zetten!

En daar hebben we jou, liefste vrijwilliger, voor nodig! Breken je mee uit je kot? Wil jij ergens mee je tanden inzetten? Contacteer ons!

Brochure startmoment
Ben je benieuwd naar de nieuwe pijlers in ons beleidsplan? Of wil je al een voorproefje op ons jaaraanbod? Bekijk dan snel de brochure die we uitwerkten voor het startmoment!

Waarmee gaat KVG-Vorming aan de slag?

Op zoek naar meer info?

Hieronder vind je in vraag en antwoord meer informatie over de zaken die ook aan bod komen in onze startmoment brochure. Lees je toch liever de brochure? Deze kan je hier terugvinden: Brochure-startmoment 2020-2021

Wat zijn de pijlers van ons nieuwe beleidsplan vereniging 2021-2025?

Om de 5 jaar moet KVG-Vorming, net zoals elke sociaal-culturele organisatie, zich verantwoorden aan de hand van een beleidsplan. Heel graag stellen we jullie hieronder de belangrijkste pijlers voor:

KVG-Vorming heeft jou nodig om samen hét verschil te maken voor alle personen met een handicap! Dit doen we aan de hand van volgende krachtlijnen:

 1. KVG-Vorming werkt maatschappelijk drempels weg!
 2. KVG-Vorming verbreedt het netwerk van personen met een handicap!
 3. KVG-Vorming verenigt op een eigentijds manier!
 4. KVG-Vorming informeert op een laagdrempelige manier!
 5. KVG-Vorming gaat voor een nieuw jasje!

Hoe kan jij helpen?

 • Als iedere persoon met een handicap een BUDDY heeft, dan heeft iedereen zeker een sterke schouder of een luisterend oor in zijn netwerk. Maak BUDDY mee bekend bij bevriende organisaties in jouw gemeente!
 • Wij zoeken BUDDYambassadeurs! Wil jij getuigen over je BUDDYervaring of mee het belang van de BUDDYwerking verkondigen?
 • Maak je afdeling zo laagdrempelig mogelijk: zorg dat alle informatie eenvoudig en verstaanbaar is en zet je deur open voor iedereen! Ongeacht handicap, leeftijd, sociaal-economische achtergrond, religieuze overtuiging, afkomst, gender,…
 • Heb je zelf een expertise betreffende één van deze meest kwetsbare groepen? Laat het ons weten! We zijn op zoek naar onze interne experten.
 • Word KVG-Vorming vertegenwoordiger. Vertegenwoordiging is belangrijk! Willen we invloed uitoefenen op het (nationaal of lokaal) beleid, dan moeten we onze stem laten horen. Wij stomen je graag mee klaar voor deze rol!
 • Werk samen met anderen. Probeer eens een nieuwe activiteit uit of dompel je afdeling onder in een cultuurbad. Leg nieuwe contacten met organisaties of vrijwilligers uit je buurt. Samenwerken leidt vaak tot de leukste activiteiten!
 • Kom mee actievoeren voor een thema dat je nauw aan het hart ligt! Kom mee nadenken of stem je afdeling af op een actueel thema!
 • Organiseer je afdeling op een andere, nieuwe, knotsgekke manier! Experimenteer en laat het ons zeker weten!

Om dit alles extra kracht bij te zetten, gaat KVG-Vorming voor een nieuw jasje: een nieuwe naam met de blijvende kracht en het warme sterke DNA dat door onze verenigingsaderen zal blijven stromen. Wil jij je kennis en expertise inzetten in de keuze van een nieuwe naam en een sterker imago? Kom dan mee aan het stuur staan van KVG-Vorming!

Zeg jij JA op één of meerdere van deze vragen? Wil je meer info of ondersteuning? Eén adres: je regionale vormingswerker! Spring mee op de kar, tenzij je liever duwt of aanstuurt. We hebben voor iedereen een gepast plekje!

Ontdek hier het jaaraanbod van KVG-Vorming

Jaaraanbod KVG-Vorming 2020-2021

Ons volledige jaaraanbod vind je hier terug: Jaaraanbod KVG-Vorming 2020-2021

Wie staat er klaar om jou verder te helpen?

Al onze medewerkers staan te popelen om jou als vrijwilliger verder te helpen! Kijk maar eens hoe enthousiast 😉

KVG-Vorming breekt uit zijn kot en wij hebben jou daarvoor nodig! Klaar voor de start? 3…2…1… GO!

Hoe een activiteit organiseren, rekening houdend met al de coronamaatregelen?

Wil je iets organiseren, maar weet je niet hoe je rekening moet houden met de coronamaatregelen? We maakten speciaal voor jou een coronagids en draaiboek zodat je activiteiten op een veilige manier kunnen verlopen. Ook info over wat er mag en kan binnen het jeugdwerk vind je in de coronagids. Klik hieronder om onze gids te openen.

Coronagids

Zit je toch nog met vragen? Neem dan contact op met een regionale medewerker, zij helpen je graag verder!

Wil je jouw goede tips delen met andere vrijwilligers?

Activiteiten organiseren tijdens deze coronaperiode verloopt moeilijker dan normaal. Daarom slaan we als medewerkers en vrijwilligers de handen in elkaar. En daar hebben we jou voor nodig! We maakten een formulier aan waarin je al jouw goede tips & tricks kan delen met ons en met je collega-vrijwilligers. Het doel is om elkaar te inspireren met goede praktijken.

Deel jouw tips & good practices

Ga naar het formulier om al jouw goede tips & tricks te delen: Formulier tips & tricks

Laat je inspireren door het startmoment van KVG Oost-Vlaanderen

Theme by Anders Norén